Pelletkachel kopen Zweins

Vergelijk installateurs pelletketels Zweins

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zweins kopen opent nieuwe deuren om je woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden tal van installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je veelzijdige details die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 8814

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met diverse onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zweins een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Melinda Idro 2.0 van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom plus nog eens 2580 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zweins vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Nederlanders denken na over een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Zweins waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zweins

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel is geschikt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante installatie: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in zweins

Omliggende plaatsen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste uitvoerders werken in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen verschillende vragen omtrent uw woonobject. Onder andere het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of puur een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als het design en de grootte zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Zweins. Houd rekening met klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zweins


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zweins?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €950 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Norma RR6-RU (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Roberta Air 60 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro 24 Vetro (Punto Fuoco), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Zweins. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8814.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!