Pelletkachel kopen Slappeterp

Vergelijk installateurs pelletketels Slappeterp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Slappeterp kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze vergelijker check je toepasbare gegevens die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 9037

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Onder andere: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9037
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Slappeterp wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de MUSCULARE van het merk SELECTAMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Slappeterp vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel huizenbezitters neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Slappeterp waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Slappeterp

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem wordt gebruikt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en besparende installatie: beperkte broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in slappeterp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen wat vragen m.b.t. je huis. U kunt denken aan de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als de kleur en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga in zee met een erkende installateur in Slappeterp. Check de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Slappeterp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Slappeterp?

Momenteel bestaan er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €450 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Easy M.1B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Magis (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Como (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Slappeterp. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9037.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!