Pelletkachel kopen Oosterbierum

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterbierum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterbierum kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker bekijk je omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8854

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels diverse variabelen. Onder andere: jouw type woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8854
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterbierum iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Comfort Plus Crystal van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom plus 2580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oosterbierum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Oosterbierum waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterbierum

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieuvriendelijke en voordelige installatie: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in oosterbierum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je diverse vragen die gaan over je woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en selecteer een goede installateur in Oosterbierum. Houd rekening met klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterbierum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oosterbierum?

Er zijn op dit moment allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel systemen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet misselijk. De totale subsidie dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €700 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • 98ELITE.10-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Amanda Standard (Savvas Gekas & Son), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Natura 9 (Ravelli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Oosterbierum. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8854.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!