Pelletkachel kopen Boer

Vergelijk installateurs pelletketels Boer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boer kopen maakt het mogelijk om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verscheidene type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze website bekijk je omvangrijke info die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 8809

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene variabelen. We spreken over: soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8809
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Boer iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Musa Comfort Air 2.0 van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom plus 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €153,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Boer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Hollanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Boer waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Boer

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, biomassa is goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in boer

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u verschillende vragen met betrekking tot je huis. Voorbeelden zijn het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook factoren als het gewenste model en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga voor een geschikte installateur in Boer. Let op beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Boer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Boer?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk zeer belangrijk. Het bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €500 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Idro 13 (Ambiente & Calore), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Ilena Air 80 (Royal / Palazzetti), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 OLGA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Boer. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8809.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!