Pelletkachel kopen Peins

Vergelijk installateurs pelletketels Peins

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Peins kopen opent nieuwe deuren om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze vergelijker vind je omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 8812

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van velerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8812
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Peins geen gek idee. Je kunt kiezen voor de VENERE van het merk FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom en nog eens 2580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Peins vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat Nederlanders denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Peins waar consultants u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Peins

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende keuze: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in peins

Plaatsen in de regio:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel specialisten focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen die gaan over uw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als en soort kachel en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga voor een erkende installateur in Peins. Bekijk de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Peins


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Peins?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen €800 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Norma RR6-B (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Iris Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M10 Stella (Punto Fuoco), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Peins. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8812.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!