Pelletkachel kopen Marsum

Vergelijk installateurs pelletketels Marsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Marsum kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden meerdere kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze website lees jij bruikbare info die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9034

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei onderdelen. We spreken over: woning-specificaties, de wensen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9034
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Marsum geen gek idee. Denk aan de Pretty C van het merk Moretti DesignNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom en stookt 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Marsum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Hollanders neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Marsum waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Marsum

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in marsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u een aantal vragen ten aanzien van jouw huis. U kunt denken aan het soort woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als en soort kachel en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga in zee met een erkende installateur in Marsum. Houd rekening met verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Marsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Marsum?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aanlokkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €450 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • ROUND8K-W / Curva 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Arata (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Lotus Hydro (Red), vermogen 24,6 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Marsum. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9034.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!