Pelletkachel kopen Menaam

Vergelijk installateurs pelletketels Menaam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Menaam kopen biedt jou de kans om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9036

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verschillende facetten. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9036
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Menaam een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de VISUAL LP6 van het merk CAMINETTIMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Menaam vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Nederlanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Menaam waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juli 2022) fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Menaam

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en voordelige oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per product.

pelletkachel installateurs in menaam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden zal worden. De meeste experts zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen die gaan over de woning. Bijvoorbeeld het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als kleur / design en de afmetingen doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en selecteer een professionele installateur in Menaam. Vraag om recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Menaam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Menaam?

Er zijn op dit moment verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €800 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • MILANO8-BKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Luna (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • First 8 (Red Pod), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Menaam. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9036.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!