Pelletkachel kopen Tzummarum

Vergelijk installateurs pelletketels Tzummarum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tzummarum kopen maakt het mogelijk om woningen zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn meerdere modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze website bekijk je handige raadgeving die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 8851

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8851
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tzummarum zeer interessant. Bijvoorbeeld de B10 / CORY B10 van het merk L’ArtisticoOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1150
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom plus nog eens 2580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in oktober 2023. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Tzummarum vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Tzummarum waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in oktober 2023 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Tzummarum

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in tzummarum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen belangrijke vragen over jouw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook factoren als en soort kachel en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en maak een keuze voor een goede installateur in Tzummarum. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tzummarum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Tzummarum?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg serieus. Het exacte bedrag dat toe te passen is ligt tussen €950 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • 98ELITE.6-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • FSPP 9,5 KW (RUNAX), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Malu (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Tzummarum. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8850, 8851.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!