Pelletkachel kopen Spannum

Vergelijk installateurs pelletketels Spannum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spannum kopen biedt jou de kans om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verschillende kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze website vind jij praktische info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 8843

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene aspecten. We spreken over: woning-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8843
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Spannum een uitstekende optie. Denk aan de Italfuoco8-K van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in februari 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Spannum vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders overwegen een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Spannum waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in februari 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Spannum

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en besparende mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in spannum

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd moet worden. Veel installateurs werken in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn speciale vragen over jouw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je informatie maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere experts en maak een keuze voor een goede installateur in Spannum. Let op verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Spannum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Spannum?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €400 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Norma RR12C-W (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Maida Idro 18 (Royal / Palazzetti), vermogen 18,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Model 900 (Ravelli), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Spannum. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8843.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!