Pelletkachel kopen Oudebildtzijl

Vergelijk installateurs pelletketels Oudebildtzijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudebildtzijl kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze website bekijk je handige details die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9078

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels velerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9078
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2023)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudebildtzijl een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Emma van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2023. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oudebildtzijl vergelijken (juni 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio bewoners preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Oudebildtzijl waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2023 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oudebildtzijl

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem draagt zorg voor het CV systeem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieuvriendelijke en relatief goedkope beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in oudebildtzijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen omtrent jouw woning. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als en soort kachel en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en maak een keuze voor een goede installateur in Oudebildtzijl. Check de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Oudebildtzijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Oudebildtzijl?

Momenteel bestaan er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €600 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Petit 6 / Mignon 6 (AMG S.p.A.), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Model 6000 (Thermorossi), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Sumo (Rika), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oudebildtzijl. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9078.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!