Pelletkachel kopen Boksum

Vergelijk installateurs pelletketels Boksum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boksum kopen opent nieuwe deuren om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn meerdere soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van deze pagina lees jij actuele gegevens die van pas komen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9031

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan allerlei aspecten. Je kunt denken aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9031
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Boksum geen gek idee. Een voorbeeld is de Garda 9 van het merk CS-ThermosMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Boksum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer huizenbezitters kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Boksum waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Boksum

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie draagt zorg voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in boksum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel monteurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen die gaan over het woonobject. U kunt denken aan het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en kies een geschikte installateur in Boksum. Bekijk de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Boksum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Boksum?

Er zijn op dit moment verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs verleidelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €550 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MILANO8-KKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Elegance (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • DALIA AIR (6 S1) (Red), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Boksum. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9031.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!