Pelletkachel kopen Deinum

Vergelijk installateurs pelletketels Deinum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Deinum kopen biedt jou de kans om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verscheidene type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl bekijk je accurate adviezen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9033

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met velerlei zaken. Belangrijk zijn: jouw type huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9033
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Deinum een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Extra stove 11 van het merk Esperia Technology S.R.LOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Deinum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Deinum waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Deinum

Een nieuwe is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en relatief goedkope oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €600 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in deinum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen verschillende vragen ten aanzien van jouw woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga voor een uitstekende installateur in Deinum. Let op verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Deinum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Deinum?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs verleidelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €700 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • EASY.M1-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Alaska glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Margherita Hydro (Red), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Deinum. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9033.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!