Pelletkachel kopen St.-Jacobiparochie

Vergelijk installateurs pelletketels St.-Jacobiparochie

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in St.-Jacobiparochie kopen maakt het mogelijk om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze website vind je actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 9079

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9079
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in St.-Jacobiparochie misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Extra stove ESP 13 van het merk Esperia Technology S.R.LOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekeconsumeert 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel St.-Jacobiparochie vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in St.-Jacobiparochie waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2022) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in St.-Jacobiparochie

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie is toepasbaar voor het CV systeem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in st-jacobiparochie


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke klant informatie en mogelijke offerte toegezonden kan worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je speciale vragen m.b.t. je woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als uitstraling en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga in zee met een erkende installateur in St.-Jacobiparochie. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in St.-Jacobiparochie


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in St.-Jacobiparochie?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn duizenden pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €500 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Cayenne 14 / Cayenne 14C (AMG S.p.A.), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • 8000 Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Sumo RAO (Rika), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in St.-Jacobiparochie. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9076, 9079.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!