Pelletkachel kopen Firdgum

Vergelijk installateurs pelletketels Firdgum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Firdgum kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze website lees jij toepasbare adviezen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 8852

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verscheidene aspecten. We spreken over: woning-specificaties, het doel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8852
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Firdgum zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Smart van het merk COLA srl -Gruppo FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €153,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Firdgum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Nederlanders neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Firdgum waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Firdgum

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €650 per systeem.

pelletkachel installateurs in firdgum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen wat vragen m.b.t. uw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als de kleur en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies een erkende installateur in Firdgum. Houd rekening met recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Firdgum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Firdgum?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt tussen €850 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • 98ELITE.8-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • FSPP 13 KW (RUNAX), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Monica (Ravelli), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Firdgum. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8852.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!