Pelletkachel kopen Achlum

Vergelijk installateurs pelletketels Achlum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Achlum kopen stelt jou in staat om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze vergelijker check jij bruikbare aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 8806

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere factoren. Denk aan: type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8806
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Achlum geen gek idee. Een voorbeeld is de Donna Air 60 US van het merk Royal / PalazzettiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekeconsumeert 2580 kWh stroom plus 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Achlum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer mensen denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Achlum waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Achlum

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Dit model kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per product.

pelletkachel installateurs in achlum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd moet worden. Veel experts werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen omtrent je woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de info kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als uitstraling en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Achlum. Kijk naar referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Achlum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Achlum?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €400 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Milù 14 (Ambiente & Calore), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • HPO 6 Modesto (Rowi), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 NICOLE (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Achlum. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8806.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!