Pelletkachel kopen Baaium

Vergelijk installateurs pelletketels Baaium

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Baaium kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn verschillende modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van deze website tref jij waardevolle raadgeving die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 8841

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Onder andere: jouw type woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8841
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update maart 2023)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Baaium wellicht iets voor jou. Denk aan de MCZ EGO COMFORT AIR 2.0 van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom plus 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in maart 2023. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Baaium vergelijken (maart 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer woningeigenaren gaan voor een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Baaium waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van maart 2023 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Baaium

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model kan gebruikt worden voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in baaium


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen die gaan over het huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als kleur / design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Baaium. Let op ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Baaium


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Baaium?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit honderden pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs extra interessant. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €850 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Norma RR12C-K (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Lily 7 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Viola 100 S-line (Qlima), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Baaium. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8841.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!