Pelletkachel kopen Winsum

Vergelijk installateurs pelletketels Winsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winsum kopen opent nieuwe deuren om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan tal van soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze website bekijk jij toepasbare raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 8831

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. We spreken over: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8831
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update september 2023)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Winsum een uitstekende optie. Denk aan de Comfort Plus van het merk ExtraflameNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in september 2023. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Winsum vergelijken (september 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Nederlanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Winsum waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van september 2023 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Winsum

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem zorgt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieubewuste en kostenbesparende beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in winsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn belangrijke vragen omtrent de woning. Relevant zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als het design en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Winsum. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Winsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Winsum?

Tegenwoordig zijn er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €400 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Norma RR8-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Donna Air 80 US (Royal / Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • STB 18 / Super Triciolo 17,5 (Puros), vermogen 15,5 [KW], €775 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Winsum. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8830, 8831, 9950.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!