Pelletkachel kopen Dongjum

Vergelijk installateurs pelletketels Dongjum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dongjum kopen biedt jou de kans om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met velerlei installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via de pelletkachel-vergelijker bekijk jij veelzijdige adviezen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 8808

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verschillende variabelen. Onder andere: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8808
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dongjum iets om te overwegen. Een voorbeeld is de MUSCULARE van het merk SELECTAOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom plus nog eens 2580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Dongjum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer consumenten oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Dongjum waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Dongjum

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is toepasbaar voor de CV installatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en aantrekkelijke installatie: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in dongjum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en eventuele offerte verstuurd kan worden. Veel monteurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen relevante vragen ten aanzien van je woonobject. U kunt denken aan het soort huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als uitstraling en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en selecteer een geschikte installateur in Dongjum. Vraag om klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dongjum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Dongjum?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €700 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Murano (Ambiente & Calore), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Ilena Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 ADRIA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Dongjum. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8808.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!