Pelletkachel kopen Pietersbierum

Vergelijk installateurs pelletketels Pietersbierum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Pietersbierum kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. deze pagina doorzoek jij actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8856

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8856
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Pietersbierum misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Flora (Air) van het merk RedOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €153,00 in oktober 2023. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Pietersbierum vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Pietersbierum waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van oktober 2023 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Pietersbierum

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in pietersbierum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen inzake het huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als en soort kachel en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies voor een goede installateur in Pietersbierum. Houd rekening met verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Pietersbierum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Pietersbierum?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €900 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • 98ELITE.12C-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Amanda Diva (Savvas Gekas & Son), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Olivia Ceramica (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Pietersbierum. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8856.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!