Pelletkachel kopen Franeker

Vergelijk installateurs pelletketels Franeker

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Franeker kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden velerlei installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van deze website check jij actuele info die helpen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 8801

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door meerdere aspecten. Onder andere: woning-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8801
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Franeker zeer interessant. Dat kan zijn de Montreux van het merk ThermorossiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekeconsumeert 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €153,00 in oktober 2023. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Franeker vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Franeker waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van oktober 2023 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Franeker

Een andere is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in franeker


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte verzonden zal worden. De meeste specialisten zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen diverse vragen m.b.t. jouw woning. Bijvoorbeeld het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een uitstekende installateur in Franeker. Vraag naar referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Franeker


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Franeker?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel installaties die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €850 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Venere (Ambiente & Calore), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Sumo RAO (Rika), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Delia / Anita 2014 (Punto Fuoco), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Franeker. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8800, 8801, 8802.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!