Pelletkachel kopen Ried

Vergelijk installateurs pelletketels Ried

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ried kopen biedt jou de kans om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met diverse soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze vergelijker ontdek jij bruikbare gegevens die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 8811

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels velerlei variabelen. Je kunt denken aan: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8811
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update september 2023)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ried iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Carya LP9 van het merk InvictaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom en nog eens 2580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in september 2023. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ried vergelijken (september 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer consumenten oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ried waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (september 2023) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ried

Een nieuwe is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is geschikt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ried

Plaatsen in de buurt:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en misschien de offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u belangrijke vragen inzake uw woonobject. Onder andere het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als ambiance en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en selecteer een professionele installateur in Ried. Vraag om reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ried


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ried?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €850 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Alfa 20 (Ambiente & Calore), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Iris Air 60 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 LIDIA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ried. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8811.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!