Pelletkachel kopen Hitzum

Vergelijk installateurs pelletketels Hitzum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hitzum kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze website check jij omvangrijke adviezen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 8805

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan velerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8805
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hitzum een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Margherita Hydro van het merk RedOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekeconsumeert 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €153,00 in februari 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hitzum vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio woningeigenaren gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Hitzum waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van februari 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hitzum

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel draagt zorg voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige keuze: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in hitzum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven focussen zich op hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen ten aanzien van jouw woning. Bijvoorbeeld het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als het design en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga aan de slag met een professionele installateur in Hitzum. Check de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hitzum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hitzum?

In de huidige situatie zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. De totale subsidie dat toe te passen is ligt tussen €900 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Milù 11 (Ambiente & Calore), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Revivo 125 (Rika), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 VERONICA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hitzum. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8805.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!