Pelletkachel kopen Bitgummole

Vergelijk installateurs pelletketels Bitgummole

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bitgummole kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker check je samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 9045

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verscheidene aspecten. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9045
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bitgummole wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Solea Jubel van het merk Magikal srlOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom plus nog eens 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Bitgummole vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Hollanders denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Bitgummole waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juni 2022 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bitgummole

Een nieuwe is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel zorgt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een groene en besparende beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €750 per kachel.

pelletkachel installateurs in bitgummole


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste installateurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen diverse vragen omtrent je huis. U kunt denken aan de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als ambiance en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een professionele installateur in Bitgummole. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bitgummole


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Bitgummole?

Er zijn op dit moment velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel / pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €400 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Acciaio Modello 12 Canalizatta (AMG S.p.A.), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Pian Glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Domo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Bitgummole. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9045.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!