Pelletkachel kopen Dronryp

Vergelijk installateurs pelletketels Dronryp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dronryp kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn verschillende soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker ontdek jij praktische toelichtingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 9035

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9035
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Dronryp wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Lory van het merk Punto FuocoNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom en nog eens 2580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Dronryp vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Legio huizenbezitters neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Dronryp waar experts u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Dronryp

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model draagt zorg voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in dronryp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen inzake jouw woning. U kunt denken aan het type huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als uitstraling en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies een erkende installateur in Dronryp. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dronryp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Dronryp?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend extra interessant. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €400 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • MILANO8-WKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Duetto 9 (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Gardenia Hydro (Red), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Dronryp. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9035.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!