Pelletkachel kopen Skingen

Vergelijk installateurs pelletketels Skingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Skingen kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met velerlei soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij praktische adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8816

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende aspecten. We spreken over: jouw soort huis, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8816
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Skingen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Arianna 12 van het merk CS-ThermosOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom plus nog eens 2580 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Skingen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Veel consumenten kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Skingen waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Skingen

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een duurzame en prijs-interessante mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in skingen

Plaatsen in de regio:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen ten aanzien van het woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als de kleur en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga in zee met een professionele installateur in Skingen. Houd rekening met reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Skingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Skingen?

Hedendaags vind je veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €400 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Norma RR6-W (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Roberta Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Moira (Punto Fuoco), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Skingen. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8816.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!