Pelletkachel kopen Sexbierum

Vergelijk installateurs pelletketels Sexbierum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sexbierum kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van deze pagina lees jij omvangrijke raadgeving die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 8855

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verschillende zaken. Denk aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8855
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update februari 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sexbierum geen gek idee. Je kunt kiezen voor de MARLENE PELLET COMFORT AIR UP van het merk Sergio LeoniOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom en stookt 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €153,00 in februari 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Sexbierum vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio bewoners oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Sexbierum waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van februari 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sexbierum

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en aantrekkelijke optie: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in sexbierum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je speciale vragen inzake uw woning. Bijvoorbeeld het soort huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als ambiance en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies voor een goed bekendstaande installateur in Sexbierum. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sexbierum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Sexbierum?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg serieus. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €700 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • 98ELITE.10C-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Evita (Savvas Gekas & Son), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Natura 11 (Ravelli), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Sexbierum. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8855.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!