Pelletkachel kopen Wier

Vergelijk installateurs pelletketels Wier

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wier kopen is bij uitstek geschikt om je huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit diverse modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze website tref je waardevolle informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 9043

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. diverse variabelen. Bijvoorbeeld: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9043
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wier misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Vyda H 18 van het merk EdilKaminNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1150
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekeconsumeert 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wier vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel bewoners denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Wier waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wier

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in wier


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen aangaande jouw huis. Relevant zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga aan de slag met een geschikte installateur in Wier. Vraag om verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wier


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wier?

Er zijn op dit moment veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit honderden pelletkachel & pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €850 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Excelent 10-WED / Wit (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Tondo Plus (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Corso (Rika), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wier. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9043.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!