Pelletkachel kopen Klooster Lidlum

Vergelijk installateurs pelletketels Klooster Lidlum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Klooster Lidlum kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verscheidene type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door deze website ontdek je samengestelde details die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 8853

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8853
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update maart 2023)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Klooster Lidlum een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Class 90 van het merk KloverOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekeconsumeert 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in maart 2023. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Klooster Lidlum vergelijken (maart 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio bewoners oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Klooster Lidlum waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van maart 2023 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Klooster Lidlum

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en voordelige installatie: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in klooster-lidlum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u wat vragen m.b.t. uw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als het design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga voor een goed bekendstaande installateur in Klooster Lidlum. Bekijk de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Klooster Lidlum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Klooster Lidlum?

In de huidige situatie zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €650 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • 98ELITE.10-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Amanda Plus (Savvas Gekas & Son), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Natura 7 (Ravelli), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Klooster Lidlum. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8853.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!