Pelletkachel kopen Tzum

Vergelijk installateurs pelletketels Tzum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tzum kopen biedt jou de kans om je huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij omvangrijke info die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 8804

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8804
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tzum wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de OSTRO 50 TUBE van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom plus nog eens 2580 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Tzum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Tzum waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tzum

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke optie: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in tzum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd mag worden. Veel bedrijven focussen zich op een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen belangrijke vragen met betrekking tot de woning. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een goed bekendstaande installateur in Tzum. Vraag naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tzum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Tzum?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel of pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €950 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Torcello (Ambiente & Calore), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Revivo 140 (Rika), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Lillli (Punto Fuoco), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Tzum. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8804.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!