Pelletkachel kopen Bitgum

Vergelijk installateurs pelletketels Bitgum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bitgum kopen stelt je in de gelegenheid om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze website ontdek je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 9044

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van diverse onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9044
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bitgum een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Toby H 15 van het merk TermomontOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bitgum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bitgum waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bitgum

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel zorgt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en aantrekkelijke oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in bitgum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u speciale vragen omtrent jouw huis. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies een geschikte installateur in Bitgum. Let op ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bitgum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Bitgum?

In de huidige situatie zijn er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel of pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard zeer belangrijk. De totale subsidie waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €800 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • SLIM MOD 8 CANALISATIE (AMG S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Piano (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Roco RAO (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Bitgum. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9044.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!