Pelletkachel kopen Aa en Hunze

Vergelijk installateurs pelletketels Aa en Hunze

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aa en Hunze kopen maakt het mogelijk om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze website check je accurate aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 9463

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke onderdelen. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Aa en Hunze geen gek idee. Bijvoorbeeld de Rittium 20 hydro van het merk Tim SistemOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €196,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Aa en Hunze vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Aa en Hunze waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Aa en Hunze

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in aa-en-hunze


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en misschien de offerte verstuurd kan worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen omtrent uw woning. Onder andere het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en selecteer een professionele installateur in Aa en Hunze. Check de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Aa en Hunze


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Aa en Hunze?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg serieus. Het bedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €600 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Cortina 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • EBE (3Spark by MAXI Srl), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Aria (Ravelli), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Aa en Hunze. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9463.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente