Pelletkachel kopen Balloo

Vergelijk installateurs pelletketels Balloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Balloo kopen stelt je in de gelegenheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze website check jij toepasbare info die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 9458

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere factoren. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9458
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Balloo misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de P955 van het merk Gruppo PiazzettaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Aa en Hunzeconsumeert 3220 kWh stroom en nog eens 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €196,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Balloo vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Deze ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel mensen denken na over een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Balloo waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Balloo

Een andere is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en aantrekkelijke optie: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in balloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de productinfo en tevens de offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen aangaande uw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Balloo. Let op recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Balloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Balloo?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk extra interessant. Het totaalbedrag dat toe te passen is varieert tussen de €450 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LX up 12 Linea Glass (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR8-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Crystal 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Balloo. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9458.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!