Pelletkachel kopen Leek

Vergelijk installateurs pelletketels Leek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leek kopen stelt jou in staat om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn diverse installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl lees je waardevolle aanbevelingen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 9351

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verschillende variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9351
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leek zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Natura 9 van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Leekgebruikt 3070 kWh stroom en stookt 3070 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €177,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Leek vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Leek waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2022 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Leek

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De installatie is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke keuze: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €500 per kachel.

pelletkachel installateurs in leek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we een aantal vragen ten aanzien van jouw huis. Voorbeelden zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga voor een betrouwbare installateur in Leek. Houd rekening met verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Leek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Leek?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg serieus. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €550 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Caldo 15 H2O (Dik Geurts), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • NSAC 150 (AMG S.p.A.), vermogen 13,6 [KW], €680 subsidie.
 • FSPP 13 KW (RUNAX), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Leek. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9350, 9351.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente