Pelletkachel kopen Balloërveld

Vergelijk installateurs pelletketels Balloërveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Balloërveld kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden velerlei type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. deze pagina bekijk je omvangrijke gegevens die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 9459

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met meerdere factoren. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9459
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Balloërveld zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de EGO AIR van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom en nog eens 3220 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €196,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Balloërveld vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Hollanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Balloërveld waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Balloërveld

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is geschikt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en kostenbesparende optie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per product.

pelletkachel installateurs in balloerveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we diverse vragen ten aanzien van uw woning. Belangrijk zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Balloërveld. Vraag naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Balloërveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Balloërveld?

Hedendaags vind je velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard verleidelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt tussen de €800 en €1450. Je kunt denken aan:

 • LX up 12 Monde (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR8-RU (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Deca 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Balloërveld. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9459.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!