Pelletkachel kopen Annen

Vergelijk installateurs pelletketels Annen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Annen kopen biedt jou de kans om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan tal van soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze website doorzoek je uitgebreide gegevens die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 9468

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verschillende factoren. Denk aan: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9468
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Annen zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Arianna 10/8 van het merk TSPMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzeconsumeert 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €196,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Annen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Annen waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Annen

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en kostenbesparende optie: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in annen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen ten aanzien van uw woning. Relevant zijn het type woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als het design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en selecteer een betrouwbare installateur in Annen. Vraag om verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Annen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Annen?

Momenteel bestaan er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €600 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LP up 9, Cave (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR12C-W (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Elena Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Annen. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9468.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!