Pelletkachel kopen Gasselte

Vergelijk installateurs pelletketels Gasselte

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gasselte kopen biedt jou de kans om een woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl bekijk je veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 9462

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. We spreken over: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9462
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gasselte zeker een goede optie. Denk aan de Toby H 15 van het merk TermomontOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €196,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Gasselte vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de bewoners overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Gasselte waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gasselte

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie zorgt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende optie: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in gasselte


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel monteurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn diverse vragen ten aanzien van het woonobject. Belangrijk zijn het type huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Gasselte. Let op reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gasselte


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Gasselte?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €900 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LX up 12 Rafale (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR10C-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Sofia 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Gasselte. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9462.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!