Pelletkachel kopen Rolde

Vergelijk installateurs pelletketels Rolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rolde kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. deze pagina tref jij waardevolle raadgeving die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 9451

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van specifieke factoren. Onder andere: jouw type huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9451
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2022)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rolde wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Extra stove 13 van het merk Esperia Technology S.R.LOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom en nog eens 3220 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €196,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Rolde vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio mensen kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Rolde waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juni 2022 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rolde

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem is toepasbaar voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een groene en besparende beslissing: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in rolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel uitvoerders zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u wat vragen die gaan over uw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Rolde. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Rolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Rolde?

Momenteel bestaan er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen €500 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LX up 12 Cru-z (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Idro 13 (Ambiente & Calore), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Fiamma 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Rolde. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9450, 9451.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!