Pelletkachel kopen Eleveld

Vergelijk installateurs pelletketels Eleveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eleveld kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt diverse type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl check je uitgebreide raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9456

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei facetten. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9456
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Eleveld misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Nara van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €550
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom en stookt 3220 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €196,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Eleveld vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Hollanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Eleveld waar experts u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Eleveld

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model zorgt voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een duurzame en voordelige oplossing: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in eleveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen verschillende vragen aangaande uw woning. Voorbeelden zijn het type woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je informatie maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of juist een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als de kleur en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga voor een goede installateur in Eleveld. Vraag naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Eleveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Eleveld?

Tegenwoordig zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt tussen €700 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • LX up 12 Icona Mirror (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR6-W (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Slim 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Eleveld. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9456.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!