Pelletkachel kopen Oud Annerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Oud Annerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oud Annerveen kopen biedt jou de kans om een woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze vergelijker tref jij samengestelde raadgeving die helpen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 9655

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Belangrijk zijn: soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9655
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oud Annerveen iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Smart 6.2 van het merk EllediMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €196,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oud Annerveen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Oud Annerveen waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oud Annerveen

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel kan benut worden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een groene en prijstechnisch interessante keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in oud-annerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de details en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn speciale vragen m.b.t. het woonobject. Denk aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook factoren als het gewenste model en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Oud Annerveen. Bekijk de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oud Annerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Oud Annerveen?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg serieus. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €800 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Biostile (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • TopNext 8 kW (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR6-K (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Oud Annerveen. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9655.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!