Pelletkachel kopen Marwijksoord

Vergelijk installateurs pelletketels Marwijksoord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Marwijksoord kopen stelt jou in staat om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker ontdek jij samengestelde informatie die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 9448

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van allerlei aspecten. We spreken over: woning-specificaties, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9448
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Marwijksoord een uitstekende optie. Denk aan de Dustin 17 van het merk densanOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €196,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Marwijksoord vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel mensen preferereneen inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Marwijksoord waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juni 2022 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Marwijksoord

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De biomassaketel draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en besparende keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in marwijksoord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en eventuele offerte toegezonden kan worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen verschillende vragen inzake jouw huis. Onder andere de grootte van het huis de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Marwijksoord. Bekijk de beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Marwijksoord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Marwijksoord?

Tegenwoordig zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €450 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Video Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Sirio (Ambiente & Calore), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Crystal 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Marwijksoord. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9448.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!