Pelletkachel kopen Eexterveen

Vergelijk installateurs pelletketels Eexterveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eexterveen kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn tal van installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker lees jij handige adviezen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 9658

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verscheidene variabelen. We spreken over: woning-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9658
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Eexterveen geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de P943-S van het merk Gruppo PiazzettaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom en nog eens 3220 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €196,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Eexterveen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Nederlanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Eexterveen waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Eexterveen

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en aantrekkelijke oplossing: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in eexterveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen ten aanzien van je woning. U kunt denken aan het type huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of juist een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als ambiance en de afmetingen doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga in zee met een erkende installateur in Eexterveen. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eexterveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Eexterveen?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt duizenden pelletketel en pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €450 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Sirmione 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR8-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Eexterveen. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9658.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!