Pelletkachel kopen Gasselternijveen

Vergelijk installateurs pelletketels Gasselternijveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gasselternijveen kopen stelt jou in staat om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze vergelijker check je handige details die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 9514

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels allerlei facetten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9514
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gasselternijveen wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Montreux Plus (met kanalisatie) van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzeconsumeert 3220 kWh stroom en stookt 3220 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €196,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Gasselternijveen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel woningeigenaren kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Gasselternijveen waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gasselternijveen

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De installatie is geschikt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als groene en prijstechnisch interessante optie: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1100 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in gasselternijveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen aangaande het woonobject. Voorbeelden zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook zaken als het design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en selecteer een goed bekendstaande installateur in Gasselternijveen. Kijk naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gasselternijveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Gasselternijveen?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €800 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LW up 15 Icona mirror LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Vittoria 8 (Vittoria), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Gasselternijveen. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9514.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!