Pelletkachel kopen Ekehaar

Vergelijk installateurs pelletketels Ekehaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ekehaar kopen stelt jou in staat om je woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan velerlei installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via de pelletkachel-vergelijker lees jij veelzijdige info die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 9454

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verschillende randvoorwaarden. Denk aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9454
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ekehaar geen gek idee. Denk aan de HP24 OTTO van het merk SchengerNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom plus 3220 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €196,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ekehaar vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat huizenbezitters overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Ekehaar waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juni 2022 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ekehaar

Een alternatieve is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in ekehaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel experts plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen verschillende vragen aangaande jouw woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als uitstraling en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga in zee met een professionele installateur in Ekehaar. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ekehaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ekehaar?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €550 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • LX up 12 Dual (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR6-K (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Atmosfera 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ekehaar. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9454.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!