Pelletkachel kopen Eext

Vergelijk installateurs pelletketels Eext

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eext kopen opent nieuwe deuren om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl lees jij actuele informatie die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 9463

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei zaken. We spreken over: type huis, de wensen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Eext misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de SQUARE van het merk FreepointOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom plus 3220 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €196,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Eext vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Eext waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Eext

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en voordelige optie: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per product.

pelletkachel installateurs in eext


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders werken in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen met betrekking tot je woonobject. Onder andere het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook variabelen als en soort kachel en de grootte doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Eext. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eext


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Eext?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan honderden pelletkachel & pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €900 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LX up 12 Steel (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR10C-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Carmen 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Eext. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9463.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!