Pelletkachel kopen Nieuw Annerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw Annerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw Annerveen kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij deze website tref je accurate adviezen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9657

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9657
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw Annerveen wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Aqua 25 Turbo New Glass van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €196,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nieuw Annerveen vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de mensen gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Nieuw Annerveen waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juni 2022) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw Annerveen

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en besparende optie: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in nieuw-annerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u wat vragen over uw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies een geschikte installateur in Nieuw Annerveen. Houd rekening met beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw Annerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nieuw Annerveen?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk niet mis. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €800 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Garda 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Norma RR6-W (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Nieuw Annerveen. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9657.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!