Pelletkachel kopen Amen

Vergelijk installateurs pelletketels Amen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Amen kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl tref je bruikbare gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 9446

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. Onder andere: type woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9446
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Amen iets om te overwegen. Dat kan zijn de Tecla van het merk Dal Zotto S.P.AEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom en nog eens 3220 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €196,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Amen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Amen waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Amen

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem zorgt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een duurzame en relatief goedkope beslissing: lagere vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per product.

pelletkachel installateurs in amen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts werken in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen over het huis. Relevant zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van deze informatie kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook zaken als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies voor een goede installateur in Amen. Vraag naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Amen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Amen?

Hedendaags vind je meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €900 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Steel LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Milù 11 (Ambiente & Calore), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Slim 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Amen. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9446.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!