Pelletkachel kopen Grolloo

Vergelijk installateurs pelletketels Grolloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grolloo kopen opent nieuwe deuren om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze tool ontdek je praktische aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 9444

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. diverse facetten. Je kunt denken aan: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9444
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Grolloo iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Stylo 6 van het merk Nordic FireOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom en stookt 3220 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €196,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Grolloo vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel mensen kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Grolloo waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Grolloo

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en kostenbesparende keuze: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in grolloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen inzake je woonobject. U kunt denken aan het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook facetten als de kleur en de grootte doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies een betrouwbare installateur in Grolloo. Kijk naar referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Grolloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Grolloo?

Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt honderden pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €700 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Pad LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Venere (Ambiente & Calore), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • INSERTO CRYSTAL (TSP), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Grolloo. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9444.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!