Pelletkachel kopen Anderen

Vergelijk installateurs pelletketels Anderen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Anderen kopen opent nieuwe deuren om uw huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit diverse installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze tool vind jij actuele info die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 9465

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verschillende factoren. Belangrijk zijn: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9465
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Anderen een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Stylo 8 van het merk Nordic FireOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Aa en Hunzegebruikt 3220 kWh stroom plus nog eens 3220 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €196,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Anderen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio mensen kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Anderen waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Anderen

Een innovatieve en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieubewuste en besparende beslissing: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in anderen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. Veel experts werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen omtrent je huis. Denk aan het type huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Anderen. Vraag om klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Anderen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Anderen?

Hedendaags vind je velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €400 en €1250. Je kunt denken aan:

 • LX up 12 Video Mirror (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Norma RR10C-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Atmosfera Style 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Anderen. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9465.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!