Pelletkachel kopen Assen

Vergelijk installateurs pelletketels Assen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Assen kopen maakt het mogelijk om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze tool lees jij veelzijdige raadgeving die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 9401

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan velerlei onderdelen. Onder andere: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9401
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Assen wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de TILE LP6 van het merk CAMINETTINordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Assenverbruikt 2660 kWh stroom en nog eens 2660 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €148,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Assen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Assen waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Assen

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als duurzame en besparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in assen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. De meeste monteurs werken in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen ten aanzien van de woning. U kunt denken aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als uitstraling en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en maak een keuze voor een professionele installateur in Assen. Let op klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Assen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Assen?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €500 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Arianna 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • FEBE (3Spark by MAXI Srl), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Flavia (Ravelli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Assen. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9400, 9401, 9402, 9403, 9404, 9405, 9406, 9407, 9408, 9489.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente