Pelletkachel kopen Nieuwediep

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwediep

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwediep kopen opent nieuwe deuren om een huis op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool bekijk je actuele toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9512

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door velerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9512
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwediep zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de CADEL VENUS AIR PLUS van het merk CADEL SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Aa en Hunzeverbruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €196,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Nieuwediep vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nieuwediep waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwediep

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een groene en besparende optie: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in nieuwediep


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd moet worden. Veel bedrijven focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. jouw woning. Belangrijk zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als en soort kachel en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga voor een erkende installateur in Nieuwediep. Bekijk de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwediep


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nieuwediep?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen de €900 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LW up 15 Icona black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND12K-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • RED ALTHEA MULTI AIR (Unifire), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nieuwediep. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9512.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!